Skip to main content

Weight loss facts and tips

WEIGHT LOSS vs FOOD MYTHS
By NETHRA VIJAYAKUMAR

Weight loss, refers to a reduction of the total body mass, by a mean loss of fluid, body fat (adipose tissue), or lean mass (namely bone mineral deposits, muscle, tendon, and other connective tissue). Weight loss can either occur unintentionally because of malnourishment or an underlying disease, or from a conscious effort to improve an actual or perceived overweight or obese state.

Myth: You have to give up all your favorite foods, to lose weight.
Fact
You don’t have to give up all your favorite foods when you’re trying to lose weight. Small amounts of your favorite high-calorie foods may be part of your weight-loss plan. Just remember to keep track of the total calories you take in. To lose weight, you must burn more calories than you take in through food and beverages.

TIP
Limiting foods that are high in calories may help you lose weight. 

Myth: Grain products such as bread, pasta, and rice are fattening. You should avoid them when trying to lose weight.
Fact
Grains themselves aren’t necessarily fattening—or unhealthy–although substituting whole grains for refined-grain products is healthier and may help you feel fuller. At least half of the grains you eat should be whole grains. Examples of whole grains include brown rice and whole-wheat bread, cereal, and pasta. Whole grains provide iron, fiber, and other important nutrients.

TIP:
 Try to replace refined or white bread with whole-wheat bread and refined pasta with whole-wheat pasta. Or add whole grains to mixed dishes, such as brown instead of white rice to stir fry. 

Myth: Dairy products are fattening and unhealthy.

Fact:
Dairy products are an important food group because they have protein, that  your body needs to build muscles and help organs work well, and calcium to strengthen bones. Most dairy products, such as milk and some yogurts, have added vitamin D to help your body use calcium. Dairy products made from fat-free or low-fat milk have fewer calories than dairy products made from whole milk.
TIP
Adults should have 3 servings a day of fat-free or low-fat dairy products, including milk or milk products such as yogurt and cheese, or fortified soy beverages, as part of a healthy eating plan. 

If you can’t digest lactose, the sugar found in dairy products, choose fortified soy products, lactose-free or low-lactose dairy products.

Comments

  1. Most of the people believe eat less then lose weight..start with small amounts of your favorite high-calorie foods may be part of your weight-loss plan..
    Thanks Nethra... Good one you sharing

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

ஆரோக்கியமான உணவு

ஆரோக்கியமான உணவு  நேத்ரா விஜயகுமார்  ஆரோக்கியமான உணவின் திறவுகோல் சரியான அளவு கலோரிகளை சாப்பிடுவது மற்றும் போதுமான அளவு தண்ணீர் குடிப்பது.  தினசரி தேவைகளை விட அதிகமாக நீங்கள் சாப்பிட்டால் அல்லது குடித்தால், பயன்படுத்தப்படாத ஆற்றல் கொழுப்பு திசுக்களில் கொழுப்பாக சேமிக்கப்படுவதால் தனிநபர்கள் எடை அதிகரிக்கக்கூடும், இது தோலுக்கு அடியில் அமைந்துள்ளது. நீங்கள் மிகக் குறைவாக குடித்தால், நீங்கள் எடை இழக்க நேரிடும்.  மூன்று பெரு நுண்ணூட்டச் சத்துக்கள் கார்போஹைட்ரேட் (கார்ப்ஸ்), கொழுப்புகள் மற்றும் புரதம் ஆகும், அவை ஒப்பீட்டளவில் பெரிய அளவில் தேவைப்படுகின்றன.  அவை கலோரிகளை வழங்குகின்றன மற்றும் உங்கள் உடலில் பல்வேறு செயல்பாடுகளைக் கொண்டுள்ளன. ஒவ்வொரு பெரு நுண்ணூட்டச் சத்துக்கள் குழுவிலும் சில பொதுவான உணவுகள் இங்கே:  கார்போஹைட்ரேட்: ஒரு கிராமுக்கு 4 கலோரிகளை வழங்குகிறது. உருளைக்கிழங்கு, ரொட்டி போன்ற அனைத்து மாவுச்சத்து உணவுகள். பழங்கள், பருப்பு வகைகள், பழச்சாறுகள், சர்க்கரை மற்றும் சில பால் பொருட்கள் ஆகியவை அடங்கும்.  புரதம்: ஒரு கிராமுக்கு 4 கலோரிகளை வழங்குகிறது...

தூக்கத்தின் அவசியம்

தூக்கத்தின் அவசியம் எழுதியவர் நேத்ரா விஜயகுமார் தூக்கம் என்பது வாழ்க்கை மற்றும் உகந்த ஆரோக்கியத்திற்கு அவசியமான ஒன்றாகும். வளர்சிதை மாற்றம், பசியின்மை கட்டுப்பாடு மற்றும் நோயெதிர்ப்பு மண்டலத்தின் செயல்பாடு, ஹார்மோன் சமநிலை மற்றும் இருதய அமைப்புகள் உள்ளிட்ட மூளையின் செயல்பாடு மற்றும் முறையான உடலியல் ஆகியவற்றில் தூக்கம் முக்கிய பங்கு வகிக்கிறது.   தூக்க பரிந்துரை :  தூக்கத் தேவைகள் வயதுக்கு ஏற்ப நபருக்கு நபர் மாறுபடும்.  ஒரு நபர் வயதாகும்போது, ஒழுங்காக செயல்பட அவர்களுக்கு குறைந்த தூக்கம் தேவைப்படுகிறது.  C.D.C படி, தூக்க பரிந்துரை பின்வருமாறு:  • புதிதாகப் பிறந்தவர்கள் (0–3 மாதங்கள்): 14–17 மணிநேரம்  • கைக்குழந்தைகள் (4–12 மாதங்கள்): 12–16 மணி நேரம்  • குறுநடை போடும் குழந்தை (1-2 ஆண்டுகள்): 11-14 மணிநேரம்  • பாலர் பள்ளி (3–5 ஆண்டுகள்): 10–13 மணி நேரம்  Age பள்ளி வயது (6–12 வயது): 9–12 மணி  • டீன் (13–18 ஆண்டுகள்): 8-10 மணி நேரம்  • வயது வந்தோர் (18-60 ஆண்டுகள்): 7-க்கும் மேற்பட்ட மணிநேரம்  • வயது வந்தோர் (61–64 ஆண்டுக...

Create healthy habits, not restrictions

CREATE HEALTHY HABITS, NOT RESTRICTIONS By NETHRA VIJAYAKUMAR Body weight control is much more successful if you can combine a well balanced diet with a healthy lifestyle. Crash diets may have positive short term results, but they tend to have poor long term success rates. As a Dietitian, it’s hard for me to counsel on weight loss. This may sound odd, but it’s the truth. I may be able to educate you on how to eat healthy, apart from diet the person may also be facing many other issues, that contribute to their struggle with weight loss – work pressure, financial issues, relationship struggles etc., And until one is able to find a way to deal with these life stressors, struggles with weight will continue to persist.  So while counseling, each person it taken into consideration and would see where the changes can be made in their lifestyle. I believe that, these small changes will add up to big results. I might suggest a lot of ideas to them of where the changes might nee...